Alte știri

Facebook închide rețele de conturi și pagini false din 8 țări

Pinterest LinkedIn Tumblr

Facebook a anunțat vineri că a eliminat șapte rețele de conturi și pagini false de pe platforma sa care erau active în Iran, Afganistan, Egipt, Turcia, Maroc, Myanmar, Georgia şi Ucraina, din cauza unui „comportament neautentic coordonat”, transmite Telegraph.md, cu referire la Digi24.ro

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Rețelele au fost închise ca parte a raportului lunar privind „comportamentul autentic coordonat” în care sunt menționate și cele aproape 8 000 de pagini implicate în campanii înșelătoare în întreaga lume și eliminate de Facebook în luna Octombrie.

Majoritatea rețelelor eliminate erau implicate în campanii de influențare politică înșelătoare prin folosirea unor conturi false, care ținteau atât un public intern, cât și unul extern.

Una dintre rețelele de conturi și pagini false de pe Facebook era gestionată din Egipt, Turcia și Maroc de persoane ce făceau parte din Frăția Musulmană, o mișcare islamistă egipteană care administrează rețele de grupuri în întreg Orientul Mijlociu. Conturile și paginile respective erau îndreptate către tări din regiune, iar o parte din postările lor erau legate de terorism.

Facebook a eliminat alte două rețele false în Georgia care erau responsabile de distribuirea de conținut politic iar în spatele uneia dintre ele au fost descoperite persoane asociate cu două partide politice.

Totodată, în Ucraina și Myanmar, platforma de socializare a depistat firme de relații publice care derulau campanii înșelătoare în favoarea unor partide politice.

Compania elimină astfel de rețele la nivel mondial în urma criticilor conform cărora nu pune la dispoziție suficient de rapid instrumente pentru combaterea conținuturilor extremiste și a operațiunilor de propagandă.

Alertă naţională pentru poliţia suedeză. Risc crescut de atentat terorist

loading...

Comments are closed.