Externe

Facebook interzice hashtagul „vaccinurile ucid”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pandemia COVID-19 a determinat o nouă examinare a răspunsului rețelelor sociale la mișcarea anti-vaccin. Dar, chiar și în fața criticilor de la Casa Albă, SUA, un nou raport susține că Facebook nu reușește să șteargă nici măcar cea mai incendiară dezinformare. Recent, săptămâna trecută, postările care conțineau hashtagul #VaccinesKill erau încă active pe rețeaua socială, relatează CNN.

Abia până când publicațiile de știri au avertizat compania cu privire la utilizare, aceasta a blocat postările. Același hashtag a fost interzis de Instagram deținut de Facebook cu aproape doi ani înainte. Această acțiune a urmat angajamentului Facebook de a contracara falsitățile vaccinului, inclusiv afirmații false care cauzează autism și alte boli, în mijlocul unui focar de rujeolă din New York.

De această dată, amenințarea este și mai mare. Cu lumea încă aflată în criza pandemiei Covid-19 și cazurile de virus Delta care cresc în lume, cea mai recentă dezvăluire a Facebook va atrage mai multă îngrijorare din partea factorilor de decizie politică. Cu doar câteva zile în urmă, președintele Biden a blamat compania și alte rețele sociale, sugerând că eșecurile lor încetinesc impulsul de vaccinare. „Ei ucid oameni”, a spus Biden.

În apărarea sa, Facebook a remarcat anterior că elimină informații anti-vaccin mai eronate decât oricând. În octombrie, a interzis reclamele care încurajează oamenii să evite vaccinarea, după aceea, cu o reducere mai largă a cererilor anti-vaccin.

Compania a declarat pentru CNN că nu a luat măsuri împotriva hashtagului #VaccinesKill în trecut, deoarece nu a atins pragul încălcării. Facebook a explicat că determină dacă un hashtag își încalcă politicile, analizând numeroși factori, inclusiv tipul și răspândirea conținutului în care apare. “Acum, hashtagul #vaccineskill de pe Facebook încalcă politicile noastre împotriva dezinformării despre COVID-19 și vaccinuri și l-am blocat de la căutare “, a spus purtătorul de cuvânt.

Citește și: Parlamentul României ar putea examina o lege anti-LGBT

loading...

Comments are closed.