Politic

FACEBOOK: Maia Sandu și Andrei Năstase într-un gând cu Vlad Plahotniuc!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 2 martie, în țara noastră este marcată Ziua Memoriei. Poporul moldovenesc a comemorat pe cei căzuţi în conflictul armat din 1992 pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova. Liderii partidelor politice de la Chișinău au adresat mesaje în legătură cu îmlplinirea a 26 de ani de la luptele sângeroase de pe Nistru.

Primul a postat un mesaj pe facebook liderul Partidului Democrat din Moldova.

„Să ne amintim azi, măcar pentru un moment, din viața agitată a fiecăruia, de cei care au luptat pentru ca țara noastră să existe. Au trecut, iată, 26 de ani, de când sute de militari și civili de-ai noștri au căzut apărând Integritatea și Independența Republicii Moldova. Să le onorăm memoria celor căzuți și să prețuim ceea ce au făcut pentru noi”, a scris Vlad Plahtoniuc pe facebook.

La scurt timp, și liderul Platformei DA a venit cu un mesaj similiar.

„Astăzi, 2 martie, este o zi de comemorare. Ninsoarea de azi, precum și florile depuse la memorialele eroilor noștri, deplâng împreună cu noi, acele zie dramatice în care cei mai viteji bărbați ai neamului s-au ridicat ferm în apărarea independenței Republicii Moldova, amenințată de un război nedrept, vitreg, criminal. Renașterea națonală, dorința de libertate, aspirația de integrare într-o lume civilizată, democratică, a fost apărată cu mult sacrificiu de cei mai buni, cei mai temerari, cei mai devotați țării fii și mulți dintre ei și-au dat și viața pentru asta”, a scris Andrei Năstase.

În final și lidera Partidului AS a făcut o postare pe facebook. Ea a scris mai degrabă un mesaj electoral decât o cuvântare memorială.

„Aducem un omagiu celor care au luptat pentru țara noastră în războiul de pe Nistru în 1992, celor care și-au jertfit viața pentru viitorul acestei țări. Din păcate, sacrificiul lor este zădărnicit de cei aflați la putere, de cei care ne-au furat viitorul, la fel cum ne-au furat și libertatea, și democrația, și banii publici, de cei care sunt implicați în scheme transfrontaliere în cârdășie cu cei de la Tiraspol și care încearcă să ne mintă, cinic și ipocrit, cu slogane europene”, a scris Maia Sandu.

Telegraph.md amintește că războiul de pe Nistru s-a încheiat la 21 iulie 1992, când preşedintele Federaţiei Ruse, Boris Elţin, şi cel al Moldovei, Mircea Snegur, au semnat la Moscova acordul de încetare a focului. Totuși trupele Armatei a 14-a staţionează în stânga Nistrului până în prezent.

loading...

Comments are closed.