Facebook Messenger Kids este periculos pentru copii, conform cercetătorilor

Facebook Messenger Kids, facebook pentru copii,

În urmă cu ceva timp, Facebook a lansat o aplicație de chat dedicată pentru copii. Se pare însă că Facebook Messenger Kids nu este perfectă.

Facebook vrea să ancoreze copiii în ecosistemul său de aplicații de la o vârstă cât se poate de fragedă. Din acest motiv, a lansat în urmă cu câteva luni o variantă de Messenger dedicată celor cu vârste între 6 și 12 ani. Practic, din momentul în care ai învățat să scrii, gigantul fondat de Zuckerberg speră să dezvolți o obsesie nesănătoasă pentru aplicații de chat.

La prima vedere, aplicația este una bine intenționată. Părinții crează copiilor conturi pentru Facebook Messenger Kids. Un copil cu cont in-app nu poate iniția o conversație cu o persoană străină, decât dacă prezența ei în listă a fost aprobată de către un adult. Aplicația are multe similarități cu versiunea standard de Messenger. Poți folosi poze și emoticoane gigantice într-o conversație sau te poți rezuma la videochat.

După aproximativ o lună de la lansarea aplicației, mai multe grupuri de cercetători, părinți și experți în sănătatea mentală a copiilor au afirmat că Messenger for Kids are un impact devastator asupra dezvoltării emoționale a celor mici. Ca să-ți faci cont pe Facebook, trebuie să ai cel puțin 13 ani, deoarece legea federală din SUA nu permite persoanelor mai tinere să-și facă nici un cont online  fără acordul părinților.

Într-o scrisoare deschisă adresată lui Zuckerberg, peste 100 de experți în dezvoltarea emoțională, profesori, avocați și părinți au apelat la bunătătatea CEO-ului pentru a închide programul. În acel document, aplicația este clasificată ca fiind dăunătoare pentru copii și cu un potențial crescut de influențare negativă a dezvoltării micuților. ”Tinerii copii pur și simplu nu sunt gata să aibă conturi pe rețele de socializare.” Un oficial Facebook a răspuns, zicând că aplicația criticată este cât se poate de sigură, fiind dezvoltată împreună cu părinți și experți în dezvoltare.

autor: Alexandru Puiu
sursa: Playtech.ro
Total
0
Shares
 
Total
0
Share