Alte știri

Facebook va lua măsuri drastice înainte de inaugurarea lui Joe Biden, noul președinte al SUA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Facebook a început să se pregătească pentru Ziua Inaugurării anul trecut. Dar planificarea companiei a preluat o nouă urgență după violențele de săptămâna trecută din Washington, D.C., iar ei tratează următoarele două săptămâni ca un eveniment civic major, motiv din care vor fi luate măsuri drastice.

Declarația oficială a Facebook:

Luăm măsuri suplimentare și folosim aceleași echipe și tehnologii pe care le-am folosit în timpul alegerilor generale pentru a opri dezinformarea și conținutul care ar putea incita la violență în următoarele câteva săptămâni.

Acum eliminăm conținutul care conține expresia „oprește furtul” în conformitate cu politica noastră privind coordonarea vătămării de pe Facebook și Instagram. Am eliminat grupul original Stop the Steal în noiembrie și am continuat să eliminăm Pagini, grupuri și evenimente care încalcă oricare dintre politicile noastre, inclusiv apelurile de violență. Am permis conversații solide legate de rezultatul alegerilor și care vor continua. Dar cu încercări continue de a organiza evenimente împotriva rezultatului alegerilor prezidențiale din SUA care pot duce la violență și utilizarea termenului de către cei implicați în violența de miercuri din DC, facem acest pas suplimentar înainte de inaugurare. Poate dura ceva timp pentru a ne extinde aplicarea acestui nou pas, dar am eliminat deja un număr semnificativ de postări.

Echipele noastre lucrează 24/7 pentru a ne aplica politicile în jurul inaugurării. Vom menține Centrul nostru de operațiuni de integritate funcțional cel puțin până pe 22 ianuarie pentru a monitoriza și a răspunde la amenințări în timp real. L-am avut deja activ înainte de alegerile din Georgia și de votarea de către Congres a voturilor Colegiului Electoral în alegerile prezidențiale din SUA. Am extins-o din cauza violenței de la Capitol săptămâna trecută.

Așa cum s-a întâmplat la alegerile din 2020, am continuat să ajungem în mod proactiv la forțele de ordine federale și locale și oferim informații ca răspuns la cereri legale valabile. Ca întotdeauna, vom continua să eliminăm conținutul, să dezactivăm conturile și să lucrăm cu forțele de ordine atunci când există riscul de vătămare fizică sau amenințări directe la adresa siguranței publice.

Pe lângă suspendarea pe termen nelimitat a contului președintelui Trump pe care am anunțat-o pe 7 ianuarie, ne menținem pauza pe toate anunțurile din SUA despre politică sau alegeri. Aceasta înseamnă că nu permitem reclame din partea politicienilor, inclusiv a președintelui Trump.

De asemenea, conectăm oamenii cu informații fiabile și știri de înaltă calitate despre inaugurare și procesul de tranziție. După inaugurare, eticheta noastră pentru posturile care încearcă să delegitimeze rezultatele alegerilor va reflecta faptul că Joe Biden este președintele în funcție. Centrul nostru de informare a votului va rămâne activ pe Facebook și Instagram până la inaugurare, astfel încât să poată ajuta în continuare oamenii să găsească informații fiabile și actualizări despre procesul electoral.

În timpul săptămânii de inaugurare, vom adăuga un rezumat de știri la Știrile Facebook ca un loc curat pentru ca oamenii să găsească știri de încredere despre inaugurare. Aceasta va include videoclipuri live cu privire la inaugurarea la Capitolul SUA pe 20 ianuarie. Știrile Facebook includ adesea rezumate de știri dedicate evenimentelor cu semnificație națională sau globală, cum ar fi „COVID-19” sau „Unrest in America” cu povești selectate de curățenie echipă. De asemenea, va fi realizat un videoclip live al inaugurării și al altor momente majore pe Facebook Watch.

Avem în vigoare măsuri de urgență încă dinaintea alegerilor din SUA, cum ar fi nerecomandarea grupurilor civice pentru aderarea oamenilor. Săptămâna trecută, am implementat mai multe posturi suplimentare, inclusiv creșterea cerinței administratorilor grupului de a revizui și aproba postările înainte ca acestea să poată fi susținute, dezactivând automat comentariile la postările din grupuri care încep să aibă o rată ridicată de discurs de ură sau conținut care incită la violență și utilizarea AI pentru a retrograda conținutul care încalcă probabil politicile noastre. Menținem aceste măsuri la locul lor.

“Vom fi atenți la amenințări suplimentare și vom lua măsuri suplimentare, dacă este necesar, pentru a menține oamenii în siguranță și informați”, au transmis Guy Rosen, VP Integrity, și Monika Bickert, VP Global Policy Management, reprezentanții Facebook.

loading...

Comments are closed.