Alte știri

Facebook vrea să-ţi recuperezi contul prin recunoaştere facială

Pinterest LinkedIn Tumblr

Recunoaşterea facială s-ar putea să devină mult mai uzuală în următoarele luni, având în vedere că până şi cei de la Facebook se gândesc să o folosească pentru recuperarea contului.

Tot mai multe smartphone-uri moderne de top vin la pachet cu diferite variante de recunoaştere facială. Galaxy S8, Galaxy Note 8 sau iPhone X sunt doar câteva exemple. O reticenţă faţă de aceşti algoritmi există în continuare, dar asta nu înseamnă că nu vor deveni omniprezenţi într-o varietate foarte mare de gadgeturi şi servicii online. Prin intermediul tehnologiei Windows Hello, deja este posibil să te autentifici pe un PC cu Windows 10 folosindu-ţi faţa.

Cea mai recentă companie care cochetează cu utilizarea unor tehnologii de recunoaştere facială este Facebook. Din câte se pare, cea mai mare reţea de socializare din lume a început să ofere unor persoane care nu-şi mai pot accesa contul posibilitatea resetării parolei prin scanarea feţei. Prima confirmare a implementării acestui sistem a venit de la Matt Navara, unul dintre redactorii TheNextWeb.

Oficialii Facebook au confirmat acest experiment, deşi s-au ferit să facă vreo promisiune vizavi de momentul în care va fi implementat la scară largă. Momentan este doar o idee la care au acces un număr limitat de utilizatori de Facebook.

 

loading...

Write A Comment