Alte știri

FAO lansează un proiect de consolidare a sistemelor de siguranță alimentară în cinci țări, printre care și Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un nou proiect de consolidare a sistemelor oficiale de control a siguranței alimentare și de comunicare a riscurilor a fost lansat în Azerbaidjan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Tadjikistan și Turcia, în cadrul Programului de parteneriat FAO-Turcia pentru alimentație și agricultură.

În contextul alimentelor nesigure, ce reprezintă o amenințare majoră pentru sănătatea umană și economiile la nivel global, proiectul  finanțat de Turcia, va organiza activități la nivel de țară și evenimente regionale de dezvoltare a capacităților în domeniu.

Sistemele eficiente de control a produselor alimentare acoperă toate etapele de producție și prelucrare a alimentelor de la fermă până pe masa consumatorului, astfel, siguranța alimentelor este prioritară la fiecare etapă a lanțului valoric – de la producători, vânzători la consumatori.

Proiectul se va concentra pe nevoile specifice ale fiecărei țări, dar și pe mai multe provocări comune dintr-o perspectivă regională, dat fiind faptul că sistemele de control a siguranței alimentelor din aceste țări se află în diferite stadii de dezvoltare, chiar dacă în ultimii ani, țările participante au luat măsuri semnificative pentru a-și îmbunătăți sistemele de control alimentar ca parte a construirii unor sisteme alimentare mai durabile.

Pentru a obține rezultatele așteptate, proiectul va facilita schimbul de cunoștințe și experiențe între țări, care pot beneficia și de expertiza turcească. De asemenea, așteptările sunt de a contribui la realizarea Obiectivelor de dezvoltare durabilă, oferind sprijin țărilor în asigurarea unei hrane sigure pentru toți.

loading...

Comments are closed.