Fapte, nu vorbe: Două companii din China vor construi 300 de km de șosele moderne în R. Moldova!

Briefing organizat de Ministerul Economiei și Infrastructuri, lansarea Programului național „Drumuri Bune pentru Moldova 2”, vlad plahotniuc, pdm, partidul democrat din moldova, chiril gaburici 

Două companii din China vor construi în Moldova 300 de km de șosele moderne. Cei doi antreprenori chinezi sunt în faza finală de negocieri pentru a construi două autostrăzi în Moldova, este vorba despre China Hyway Group și China Railway Group, scrie Publika.md. 

Secretarul general al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu, a declarat că primul proiect prevede construcția șoselei de centură a Chișinăului, în timp ce al doilea presupune conectarea raioanelor de nord ale țării cu Ucraina. Costul total al lucrărilor este evaluat la 400 de milioane de dolari.

Iurcu a precizat că modalitatea de finanțare este acum în proces de discuții, fiind posibile două opțiuni – fie acoperire integrală a cheltuielilor de construcție de către China, fie cofinanțarea lucrărilor în proporție de 85% din partea Chinei și restul de 15 la sută din partea Moldovei.

 
Pentru companiile din țara asiatică, aceste două contracte sunt primele proiecte de infrastructură de o astfel de amploare în Europa de Est.
cahul, drumuri moldova, chiril gaburici, guvernul filip, pdm
Total
0
Shares
Total
0
Share