Alte știri

Fără bani pentru alegeri, CEC a aprobat astăzi planul calendaristic al scrutinului din vară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Chiar dacă nu au fost identificate sursele de finanțare a alegerilor provocate de Maia Sandu, care ne vor costa 125 de milioane de lei, Comisia Electorală Centrală a aprobat, în ședința de astăzi, programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021.

Documentul stabilește acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru organizarea scrutinului, termenele de realizare a acestora, precum și responsabilii de fiecare acțiune pornind de la competențele principalilor subiecți implicați în procesul electoral. Acesta urmează să fie transmis, spre informare şi realizare în limita competențelor, partidelor politice, instanței judecătorești, autorităților publice centrale și locale, precum şi organelor electorale, după constituirea lor.

În conformitate cu prevederile programului calendaristic, perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate începe, astăzi, 5 mai curent. În același context, a fost aprobată o hotărâre privind repartizarea atribuțiilor membrilor Comisiei în perioada electorală.

Tot astăzi, membrii CEC au decis înregistrarea unui bloc electoral și atribuirea unor mandate de consilier local în 5 localități din țară.

Planul poate fi consultat pe pagina web a CEC.

loading...

Comments are closed.