Fără un concurs public, Alexandr Pînzari a fost numit în funcția de director al Centrului Național Anticorupție

Fără vreun concurs public, Alexandr Pînzari a fost numit în funcția de director al Centrului Național Anticorupție (CNA), pentru un mandat de cinci ani. Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 62 deputați PAS.

Candidatura lui Alexandr Pînzari pentru funcția de director al Centrului Național Anticorupție a fost propusă de un grup de 26 de deputați din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Alexandr Pînzari activează în cadrul CNA din anul 2016. Anterior, el a ocupat funcția de șef Direcție generală teritorială „Nord” a Centrului Național Anticorupție. Recent, acesta a fost numit în funcția de director adjunct al CNA, însă mandatul său a încetat de drept, odată cu încetarea mandatului fostului director, Iulian Rusu.

Potrivit legislației, directorul CNA este numit în funcție de Parlament, cu votul majorității deputaților aleși, pentru un mandat de cinci ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat. Candidatura acestuia trebuie să fie propusă de cel puțin 20 de deputați, cu avizul pozitiv al Comisiei juridice, numiri și imunități.

“Cerem guvernării PAS să respecte procedurile legale.

După o demisie netransparentă, fără concursuri publice, fără ședința biroului permanent al Parlamentului și respectarea tuturor procedurilor, ad-hoc, peste noapte este numit șeful CNA.

Nu mai compromiteți aceste instituții, mergeți legal prin concurs, să participe toți pretendenții și să fie numită o persoană care va învinge într-o competiție democratică. Nu vă abateți de la aceste proceduri”, este poziția Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share