Politic

Fățărnicia Partidului Socialiștilor: Cel puțin 6 candidați cu cetățenie română sunt în listele pentru parlamentare

Pinterest LinkedIn Tumblr

În luna august 2017, pe site-ul moldovacurata.md a apărut o investigație care arăta că 6 deputați din Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, dețin cetățenia română, asta chiar dacă formațiunea se poziționează ca fiind anti-românească, iar fostul președinte al formațiunii, Igor Dodon a anunțat de nenumărate ori că deputații și angajații statului trebuie să aibă doar o singură cetățenie, cea a Republicii Moldova.

Cei 6 deputați socialiști sunt: Alla Dolință, Corneliu Furculiță, Radu Mudreac, Adrian Lebedinschi, Anatolie Labuneț și Ghenadie Mitriuc. Deși conducerea partidului a anunțat că aceștia vor fi impuși să se dezică de dubla cetățenie, din partea activiștilor de partid nu a fost observată nici o mișcare în acest sens, mai mult de atât, toți cei 6 se regăsesc pe listele partidului inclusiv pentru alegerile parlamentare din 24 februarie.

Putem spune cu siguranță că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova încurajează oamenii cu cetățenie română pentru că, pe listele de pe circumscripția națională și cele uninominale se regăsesc cel puțin 6 persoane cu dublă cetățenie. În cele ce urmează vă prezentăm foștii deputați socialiști cu cetățenia română care pot reveni în Parlamentul Republicii Moldova, chiar dacă nu au refuzat să fie cetățenii unui alt stat.

Alla Dolință: numărul 7 pe lista națională PSRM;
Corneliu Furculiță: numărul 13 pe lista națională PSRM;
Radu Mudreac: numărul 18 pe lista națională PSRM și candidat pe circumscripția 27 Buiucani din partea PSRM;
Adrian Lebedinschi: numărul 25 pe lista națională PSRM și candidat din partea PSRM pe circumscripția 29, Râșcani/Centru;
Anatolie Labuneț: numărul 31 pe lista națională PSRM;
Ghenadie Mitriuc: numărul 39 pe lista națională PSRM și candidat din partea PSRM pe circumscripția 16, Ungheni.

Menționăm că deputatul Corneliu Furculiță, originar din localitatea Sadova, raionul Călărași a fost colegul de clasă al președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Important este faptul că Furculiță este și fondatorul holdingului Exclusiv TV care deține televiziunile NTV Moldova și TNT Exlusive dar și ziarul de limbă rusă „Argumentî i faktî” la care a activat o perioadă Galina Dodon, soția președintelui Republicii Moldova. Toate aceste surse de informare sunt cunsocute publicului moldovenesc pentru politica pro-PSRM.

loading...

Comments are closed.