Social

Fatima Djalo, fosta participantă la „Fabrica de Staruri” a decedat din cauza cancerului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mulți o țin minte pe Fatima, tânăra care a participat la prima ediție „Fabrica de Staruri” din Republica Moldova, atunci când s-a remarcat drept o tânără semeață, talentată, plină de caracter și viață.

O veste tristă a venit din SUA, tânăra a murit de cancer. În urmă cu 10 ani, la scurt timp după participarea în proiect, Fatima a aflat că suferă de limfom Hodgkin. După ce s-a vindecat, tânăra a absolvit specialitatea Relații Internaționale și s-a mutat în SUA. În 2013, Fatima Djalo s-a căsătorit cu un diplomat american, scrie unica.md.

Într-un interviu pentru o publicație americană, Fatima a declarat:

„L-am întâlnit pe soțul meu, Alex Johnson, la o conferință privind drepturile omului în Austria în 2012″, spune ea. Era acolo, reprezentând Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova; el era pe post de diplomat american. Printr-o coincidență norocoasă amândoi planificam să trăim în Statele Unite”. „Am făcut tratament pentru limfomul Hodgkin înainte de a mă muta din Moldova și care a recidivat imediat după luna de miere, în 2014. Căutând cei mai buni medici, care să mă trateze atunci, soțul meu a găsit Spitalul Johns Hopkins. Tratamentul a fost un succes. Cu noul diagnostic, o formă rară de cancer cervical, am ales din nou spitalul Johns Hopkins, aproape de casă”.

În raport cu tratarea femeilor cu cancer, Dr. Viswanathan a afirmat: ,,Fatima a avut un tip de cancer care reprezintă doar 1 la sută dintre pacientele cu cancer de col uterin, tratamentul include chirurgie, chimioterapie și radioterapie”.

Cancerul de col uterin s-a dezvoltat, cel mai probabil, pe fondul tratamentului îndelungat imunosupresiv pentru limfom. În luna mai 2018, Fatima s-a angajat ca voluntar în organizația Smith Center for Healing and the Arts din SUA, pentru a-i ajuta la rândul ei pe bolnavii diagnosticați cu cancer. Din nefericire, cancerul cervical a răpus-o, iar aceasta a pierdut lupta cu boala.

,,Cu o tristețe profundă, vă anunțăm despre trecerea în neființă a Fatimei Djalo, după o reapariție a cancerului. Fatima a venit la Smith Center ca participant la program, iar apoi, a luat o poziție cu noi în calitate de coordonator de program. În timp ce s-a aflat la Smith Center, pentru un timp scurt, impactul ei a fost major.

Fatima a avut o dorință incredibilă de viață și mulți dintre voi au venit să conteze pe energia și pe zâmbetul ei larg. Lucrul cu alții, care au fost afectați de cancer, a fost extrem de semnificativ pentru ea. Fatima nu a întâlnit niciodată un străin. În timp ce suntem devastați de această pierdere, ne simțim atât de recunoscători că am avut posibilitatea să fim cu ea. În felul ei, a atins și a schimbat fiecare viață a noastră”, se arată în mesajul postat de Smith Center for Healing and the Arts.

loading...

Comments are closed.