Externe

Federația Rusă a anunţat că a testat cu succes noul său sistem de apărare antirachetă S-500

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rusia a anunţat marţi că a testat cu succes noul său sistem de apărare antirachetă S-500, Moscova accelerând în ultimii ani dezvoltarea de noi arme, pe fondul tensiunilor cu Occidentul, informează Agerpres.ro

„Noul sistem S-500 a efectuat exerciţii de tragere asupra unei ţinte balistice de mare viteză”, a anunţat într-un comunicat Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse. „Ţinta a fost atinsă”, adaugă acest comunicat al armatei ruse, care a difuzat în premieră imagini cu S-500 în acţiune.

Potrivit acestei surse, după ce toate testele în curs vor fi încheiate, S-500 va fi desfăşurat într-o unitate din regiunea Moscovei.

Rusia susţine că sistemele S-500, cu o rază maximă de acţiune de 600 km, „sunt fără echivalent în lume”.

Ele urmează să înlocuiască sistemele S-400, încă relativ moderne şi vândute recent mai multor ţări, printre care Turcia, ceea ce a stârnit proteste din partea NATO şi SUA.

La începutul lui iulie, comandantul Forţelor Aerospaţiale ruse, Serghei Surovikin, a declarat că sistemele S-500 trebuie să „distrugă rachete cu rază medie şi, dacă va fi necesar, rachete intercontinentale în ultima parte a traiectoriei lor”. Sistemele S-500 „pot de asemenea să distrugă rachete hipersonice”, a precizat el pentru publicaţia armatei ruse, Krasnaia Zvezda.

Pe fondul tensiunilor cu ţările occidentale, Rusia şi-a accelerat în ultimii ani dezvoltarea de noi arme. Luni, ea a anunţat un nou test reuşit pentru racheta hipersonică Zircon, care face parte din gama armelor „invincibile” lăudate de preşedintele rus Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin urmează să viziteze marţi salonul aerospaţial MASK-2021 de lângă Moscova, prilej cu care va fi dezvăluit un nou avion de vânătoare rus.

Citește și: Români și bulgari au fost prinși la furat în zonele afectate de inundații din Germania

loading...

Comments are closed.