Federația Rusă ar putea evacua un grup de moldoveni aflați în Fâșia Gaza, confirmă MAEIE

Moscova anunţă că mai mulţi cetăţeni moldoveni așteaptă să fie evacuaţi de ruşi din Fâşia Gaza, conform TASS. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a comunicat redacției Realitatea că știe despre aceste liste ale Federaţiei Ruse, informează realitatea.md

Ilan Șor anunță că zborul care a scandalizat societatea va decola la amiază, iar pentru mâine mai este organizată o cursă Tel Aviv – Chișinău

„Suntem în contact cu 50 de cetățeni moldoveni din Fâșia Gaza. Încă nimeni nu a fost evacuat”, a precizat Igor Zaharov, consilierul pe comunicare a lui Nicu Popescu.

Zaharov a precizat că, în speranța că moldovenii din Fâșia Gaza ar putea fi evacuați, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a detașat în Egipt un funcționar consular. Diplomatul va activa suplimentar celor doi angajați, detașați suplimentar la Ambasada Moldovei din Israel.

Precizăm că, potrivit ambasadorului Moldovei la Tel Aviv, Alexandr Roitman, în Israel se află circa 13.000 de cetățeni moldoveni. Potrivit estimărilor misiunii diplomatice, în Fâșia Gaza sunt până la 120 de conaționali.

Total
0
Shares
Total
0
Share