Actual

Federația Tinerilor Basarabeni invită absolvenții la un Târg al Universităților din România care va avea loc în Chișinău, Bălți și Cahul.

Pinterest LinkedIn Tumblr

Federația Tinerilor Basarabeni invită absolvenții la un Târg al Universităților din România care va avea loc în Chișinău, Bălți și Cahul.

În cest an evenimentul a ajuns la cea de-a XI-a ediție și are drept scop informarea absolvenților de gimnaziu și de liceu din Republica Moldova cu privire la admiterea la învățământul preuniversitar și universitar din România pentru anul 2022-2023.

„România acordă anual în jur de 5000 de locuri bugetate la studiile preuniversitare și universitare pentru elevii și studenții din Republica Moldova și foarte multe facilități: cazare gratuită sau aproape gratuită pentru tinerii admiși la buget, posibilitatea de angajare temporară pe teritoriul României, acces la programe culturale și educaționale de tip Erasmus, Work and Travel și alte mobilități internaționale. Mai mult, continuarea studiilor în România este o oportunitate foarte bună pentru tinerii din Republica Moldova având în vedere prestigiul Universităților românești și obținerea unei diplome recunoscute la nivel internațional, dar și posibilitatea de implicare în activități extrașcolare prin programe diversificate de voluntariat”, a menționat liderul Federației Tinerilor Basarabeni, Cristin Murafa.

Târgul Universităților va avea loc în perioada 7-10 iulie 2022, după cum urmează: – 7-8 iulie – mun. Chișinău, Aleea Clasicilor, interval orar 09:00 – 16:00; – 9 iulie – mun. Bălți, Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu”, interval orar 09:00 – 16:00; – 10 iulie – or. Cahul, Universitatea ,,B.P. Hașdeu”, interval orar 10:00 – 15:00.

Reprezentanții centrelor universitare din România vor oferi, pe parcursul celor 4 zile de târg, informații despre etapele de admitere, numărul de locuri alocate pentru tinerii din Republica Moldova, lista actelor necesare, criteriile de selecție ale candidaților precum și alte informații utile și necesare absolvenților de gimnaziu și de liceu din Republica Moldova, care urmează să aplice pentru continuarea studiilor în România. De asemenea, tinerii vor avea oportunitatea să cunoască și să interacționeze cu voluntarii celor 15 asociații membre ale federației din cele mai mari centre universitare din România, care vor împărtăși din experiențele proprii cu privire la studiile în România.

 

 

 

loading...

Comments are closed.