Externe

Femei examinate medical cu forţa pe un aeroport din Qatar, după găsirea unui bebeluş abandonat în toaletă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mai multe femei din rândul pasagerilor au fost supuse unui examen medical pe aeroportul capitalei Qatarului, Doha, unde a fost găsit în toaletă, abandonat, un bebeluş născut prematur, relatează duminică France Presse, citat de Agerpres.

Aceste femei, al căror număr nu a fost precizat, au fost debarcate din avioane şi conduse la ambulanţe, unde au fost supuse unor investigaţii medicale pentru a se verifica dacă au născut recent.

”(Funcţionari) obligau femeile să fie supuse unor examinări corporale, în special teste forţate de Papanicolau”, a declarat duminică agenţiei France Presse o sursă de la Doha care a fost informată asupra unei anchete interne cu privire la acest incident, petrecut pe 2 octombrie şi dezvăluit de televiziunea australiană Seven News în urma relatărilor unor pasageri australieni.

Potrivit Seven News, bebeluşul descoperit într-o toaletă a aeroportului era mort atunci când a fost găsit, lucru neconfirmat de sursele de la Doha.

Un zbor al companiei Qatar Airways cu destinaţia Sydney a fost întârziat în acea zi cu patru ore, iar femei din alte ţări şi care erau pasagere pe alte zboruri au fost de asemenea supuse unor examene medicale similare. Nu se cunosc însă detalii.

Ministerul de Externe australian a protestat în urma acestui incident, adăugând că a ”primit asigurări că informaţii detaliate şi transparente asupra evenimentului vor fi oferite curând” de către autorităţile din Qatar.

Această ţară practică legea islamică ce pedepseşte sever femeile care rămân gravide în afara căsătoriei.

Citește și: FLASH // Corpul carbonizat al unui bebeluș a fost scos afară de vecini, în urma unui INCENDIU într-o casă cu patru copii, la Ungheni

loading...

Comments are closed.