Femeie condamnată la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru trafic de ființe umane

Linia fierbinte accesibilă 24 de ore a Centrului de Combatere a Traficului de Persoane: +373(22) 254-998

O femeie de 35 de ani a fost condamnată la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru trafic de ființe umane, după ce a indus în eroare o altă femeie, promițându-i un loc de muncă bine plătit în Dubai.

Potrivit procurorilor, inculpata, împreună cu alți complici, a convins victima să meargă în Dubai ca vânzătoare la un magazin, oferindu-i un salariu atractiv. Odată ajunsă în Emiratele Arabe Unite, victima a fost deposedată de pașaport și forțată să se prostitueze.

Prin violență fizică și psihică, inculpata și complicii ei au exploatat-o sexual pe victimă timp de aproape trei ani, până când aceasta a reușit să fugă.

Instanța a decis condamnarea inculpatei la 7 ani și 6 luni de închisoare cu executare, precum și privarea de dreptul de a angaja persoane și de a exercita activități conexe transportării de persoane pe o perioadă de 3 ani.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile.

Acest caz este un exemplu trist al modului în care traficanții de ființe umane exploatează vulnerabilitatea oamenilor pentru a obține profituri. Este important ca oamenii să fie conștienți de riscurile asociate traficului de ființe umane și să se informeze din surse sigure despre oportunitățile de angajare în străinătate.

Printr-un comunicat de presă, MAEIE a explicat despre riscurile și consecințele traficului de ființe umane.

Linia fierbinte accesibilă 24 de ore a Centrului de Combatere a Traficului de Persoane: +373(22) 254-998;

Linia fierbinte națională a Centrului Internațional La Strada: 0 800 77777.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share