Femeie din Chișinău, condamnată la 10 ani de închisoare pentru crima oribilă pe care a comis-o în luna septembrie

Procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău au obținut o nouă sentință de condamnare pentru o persoană acuzată de omor.

Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 16 noiembrie 2023, o femeie de 52 de ani, originară din mun.Chișinău, a fost recunoscută vinovată pentru omor (art. 145 alin.(1) din Codul penal), stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 10 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis pentru femei.

Conform materialelor cauzei penale, inculpata, la 21 septembrie 2023, pe timp de seară, aflându-se în apartamentul său din centrul capitalei, în urma consumului de băuturi alcoolice, pe parcursul zilei respective împreună cu victima, care s-a dovedit a fi amicul său, a iscat un conflict cu ultimul. În urma cerții, femeia i-a aplicat mai multe lovituri de cuțit bărbatului în regiunea toracelui și în regiunea coapsei drepte.

În rezultatul leziunilor corporale suportate, victima a decedat.

Ulterior, după aplicarea loviturilor descrise, inculpata, încercând să ascundă urmele comiterii infracţiunii, cu utilizarea unui produs chimic, înălbitor, a spălat plăgile cadavrului, precum şi cuțitul de bucătărie cu care a săvârşit infracţiunea.

Inculpata și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii imputate.

Aceasta nu este la prima abatere de ordin penal, anterior fiind condamnată pentru violență în familie.

Măsura preventivă (arestul preventiv) în privința inculpatei, a fost menținută de către instanța de judecată, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share