Fermierii români cer stoparea tranzitului cerealelor ucrainene pe teritoriul României

Foto: Dorina Matis, Agerpres

Reprezentanţi ai fermierilor din judeţul Mureş au solicitat luni, într-o întrevedere cu prefectul Ciprian Dobre, stoparea tranzitului cerealelor ucrainene pe teritoriul României, ei susţinând că peste jumătate din cantitatea intrată în ţara noastră din Ucraina ar fi vândută pe piaţa internă înainte de a ajunge în Portul Constanţa, scrie agerpres.ro

În plus, fermierii mureşeni sunt nemulţumiţi de accizele mari la motorină, de preţurile pentru poliţele de răspundere civilă auto, dar şi de schimbările legislative intrate în vigoare de la 1 ianuarie, inclusiv cele privind plata CASS pentru salariaţii din domeniul agricol.

După întâlnirea cu prefectul, reprezentanţii fermierilor au afirmat că discuţiile nu au avut niciun rezultat concret, fără a oferi însă alte detalii presei.

Menționăm că, traversarea camioanelor prin postul vamal moldo-român de frontieră Costești – Stânca este restricționată. La această oră, partea română interzice temporar circulația camioanelor din cauza acțiunilor de grevă a transportatorilor și fermierilor din România.

Total
1
Shares
Total
0
Share