Social

Fi-ți atenți la buzunare și genți! „Specialist” în pungășii, reținut în Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat în vârstă de 36 de ani,  a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție al Direcție de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea mai multor pungășii. Acesta nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru infracțiuni analogice.

Ofițerii Secției combatere infracțiuni în locuri publice și transport urban din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au acumulat probe concludente în privința suspectului. Polițiștii au stabilit complicitatea suspectului în comiterea a șapte cazuri de pungășii. Bărbatul acționa pe teritoriul piețelor cât și în adiacentul acestora. Individul identifica potențiala victimă, o urmărea și când aceasta nu observa,  pe ascuns îi sustrăgea din buzunar telefonul mobil.

Acțiunile bărbatului au fost surprinse și de camerele de supraveghere.

Suma prejudiciului  care a fost cauzată părților vătămate a fost estimată la suma de 70 000 de lei. În cadrul audierilor acesta și-a recunoscut vinovăția.

Bărbatul este cercetat penal pentru ,, Pungășie ”. Conform legislației penale în vigoare, persoanele culpabile de asemenea infracțiune se pedepsesc  cu amendă în mărime de până la 42 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

În context, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor:

•  Fiți atenți cu bunurile personale în transport public/locuri aglomerate;

•  Păstrați portmoneul, telefonul în buzunarele ascunse care sunt mai aproape de corp;

•  Țineți bunul în partea în care este mai vizibilă și verificați dacă totul se află la locul lor;

•  Dacă ați fost bruscat imediat verificați bunurile/buzunarele;

•  Pregătiți din timp banii pentru călătorie, la magazin, piață sau alte locuri aglomerate, unde doriți să scoateți banii, fiți atenți și nu atrageți atenția infractorilor.

Dacă totuși ați devenit victimă a hoților de buzunare, nu ezitați  imediat să vă adresați la cel mai apropiat inspectorat de poliție sau la numărul 112.

loading...

Comments are closed.