Editoriale

Fii Open Minded! 7 modalități inteligente de a face față oamenilor toxici

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pentru majoritatea dintre noi, viața cotidiană este plină de stres. Avem o mulțime de responsabilități, atât personale cât și profesionale și până la urmă riscăm să ne dăm bătuți. Anume din aceste motive este necesar să diminuăm factorii stresanți, care ne amenință sănătatea mintală, sufletească și fizică.

Oamenii toxici ne pot provoca același rău ca și substanțele toxice. Singura diferență este că nu se poate atârna un semn de avertizare asupra unei persoane. „Atenție, om toxic!”. Prin urmare, trebuie să ne bazăm pe instinctele noastre și pe noi înșine pentru a identifica astfel de oameni.

Există oameni care sunt mai capabili să facă față persoanelor toxice datorită unor trăsături ale caracterului lor. Așa că am ajuns la subiectul articolului nostru, și anume 7 modalități eficient de a face față persoanelor toxice.

1. Fii conștient. Jurnalul Psychology Today definește conștiința de sine drept „evaluarea corectă și înțelegerea abilităților și preferințelor personale, precum și exprimarea lor în comportamentul nostru și influența lor asupra altora”. Fiind conștient de sine, vei putea recunoaște orice amenințare externă sau internă. Oamenii toxici – unul dintre acești factori.

2. Iartă, dar nu uita. Avem o inteligență nelimitată. Inteligența noastră emoțională este responsabilă pentru modul în care ne comportăm cu oamenii toxici. Oameni inteligenți emoțional înțeleg importanța iertării. Cu toate acestea, ei nu îi uită pe cei care le-au trădat încrederea. Inteligența emoțională ne permite să ne concentrăm eforturile pe construirea relațiilor cu cei care o merită.

3. Stai pe poziție. Să spunem lucrurilor pe nume: lângă oameni toxici este extrem de dificil să rămâi neutru din punct de vedere emoțional, însă nici nu trebuie. Pentru a respinge oamenii toxici, trebuie să rămânem pe poziție și să ne putem reveni repede. Oamenii toxici ne pot distruge și, prin urmare, este extrem de important să găsim puterea de a ne ridica și de a deveni chiar mai puternici decât înainte.

4. Stabilește hotare. Oamenii inteligenți au o capacitate înnăscută de a rămâne productivi în orice situație. Ei reușesc asta deoarece identifică și elimină imediat amenințările care le poate afecta productivitatea. În mod similar și cu persoanele toxice – le identifică și le elimină instantaneu ca pe niște „amenințări”. Acest lucru nu înseamnă că se comportă nepoliticos. O persoană inteligentă va fi politicoasă, dar în același timp fără compromisuri nu va permite oamenilor negativi să o influențeze cumva.

5. Utilizează-ți rațional energia. Oamenii toxici se hrănesc cu energia altor oameni. Oamenii inteligenți, dimpotrivă, își pot folosi în mod eficient potențialul energetic și nu le permit oamenilor toxici să le folosească energia. În schimb, ei o salvează și cheltuiesc pentru ceva util pentru ei înșiși.

6. Învață să te concentrezi. Un om toxic își va distrage atenția în orice mediu. Poate suna inuman, dar este adevarat. Oamenii toxici vă vor distrage în mod deliberat atenția. O persoană inteligentă nu va permite niciodată să aibă obstacole în calea sa. Ea se va concentra asupra rezultatului și va merge mai departe, fără a acorda atenție nimănui.

7. Înconjoară-te cu oameni care te susțin. Oamenii inteligenți sunt, de obicei, foarte motivați și muncesc din greu pentru a-și crea o  viață frumoasă sie și celor dragi. De asemenea, ei înțeleg cât de importantă este munca în echipă. După comunicarea cu oamenii toxici, ei vor căuta sprijin la oamenii în care au încredere, iar acest lucru îi va ajuta să se recupereze mai repede.

 

loading...

Comments are closed.