Fiji a confiscat iahtul de 300 de milioane de dolari al oligarhului rus Suleiman Kerimov, la cererea SUA

La cererea Statelor Unite, autoritățile din Fiji au confiscat un iaht de 300 de milioane de dolari care aparține oligarhului rus Suleiman Kerimov, a anunțat joi Departamentul de Justiție al SUA.

Un tribunal din Fiji a decis marți că Statele Unite pot confisca superiahtul deținut de cetățeanul rus, la câteva săptămâni după ce acesta a sosit într-un port și a fost sechestrat de poliție.

Autoritățile din diverse țări au confiscat vase și vile de lux deținute de miliardari ruși, ca răspuns la sancțiunile impuse Rusiei pentru invadarea Ucrainei.

Kerimov a mai fost sancționat de Statele Unite în 2014 și 2018, ca răspuns la acțiunile Rusiei în Siria și Ucraina. De asemenea, a fost sancționat și de Uniunea Europeană.

Grupul operativ KleptoCapture al Departamentului de Justiție al SUA s-a concentrat pe confiscarea iahturilor și a altor bunuri de lux pentru a pune sub presiune finanțele oligarhilor ruși, în încercarea de a pune presiune pe președintele rus Vladimir Putin în legătură cu războiul din Ucraina.

Nava de lux deținută de Suleiman Kerimov, Amadea, a sosit în Fiji luna trecută, după o călătorie de 18 zile prin Pacific, din Mexic.

Autoritățile din SUA spun că Suleiman Kerimov face parte din grupul de oligarhi care au legături directe și profitabile cu guvernul rus.

Total
0
Shares
Total
0
Share