Economic

Filip: Guvernul va acorda subvenții de până la 650 000 de lei pentru tinerii fermieri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Statul încurajează tinerii fermieri și femeile să înfiinţeze şi să dezvolte afaceri în domeniul agroalimentar. Astfel, producătorii agricoli debutanţi vor primi în avans subvenţii de la stat, pentru a-și realiza proiectele de antreprenoriat. În anul curent, autoritățile vor aloca în acest scop 45 milioane de lei.

Proiectul Regulamentului cu privire la condiţiile şi procedura de acordare a plăţilor înavans din Fondul naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural a fost aprobat astăzi de Cabinetul de miniștri.

Subvenţiile în avans vor fi acordate în baza proiectelor investiţionale depuse de fermierii care desfăşoară pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar şi nu sunt afiliaţi unui alt producător agricol.

guvernul filip, agricultura moldova,„Chiar săptămână trecută vorbeam cu doamna comisar Corina Crețu despre dezvoltarea în același ritm a tuturor regiunilor din țara noastră. Măsura aprobată azi, în ședința Guvernului, este o formă de încurajare a antreprenoriatului în sate și va duce la crearea a peste 300 de afaceri și mai mult de 500 de noi locuri de muncă, anul acesta”, a spus Pavel Filip.

Agricultorii vor putea beneficia o singură dată de acest sprijin financiar, valoarea căruia va fi de cel mult 650 mii de lei. Subvenția va fi oferită în două tranşe. Prima parte va constitui 75% din valoarea subvenţiei şi va fi acordată în momentul semnării contractului, iar cea de-a doua tranşă, de 25%, va fi transferată odată cu lansarea afacerii, termen care nu poate depăşi doi ani.

agricultura moldova, economie, guvernul filip, pdm, plahotniuc

loading...

Comments are closed.