Politic

Filip: Lansarea Serviciului 112 aduce Moldova mai aproape de Uniunea Europeană

Pinterest LinkedIn Tumblr

De mâine, 29 martie, Serviciul 112 va fi lansat oficial, astfel fiind gata să deservească toți cetățenii Republicii Moldova pomeniți în situații de urgență. Printr-un apel gratuit la 112 se va putea chema rapid pompierii, poliția, ambulanța sau serviciu gaze. Cu această ocazie, premierul Pavel Filip a acordat un interviu pentru Moldpres.

Iniţiativa de creare a Serviciului 112 în țara noastră a fost lansată în perioada în care Filip activa în calitate de ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (anul 2015).

„Atunci când am venit cu ideea creării acestui serviciu, la minister am studiat cele mai bune practici europene în domeniu, care au şi stat la baza Legii privind Serviciul 112. Am examinat cadrul legal european, dar şi experienţele din statele nordice şi cea a României, care erau cel mai bine poziţionate în ratingurile din domeniu”, spune Pavel Filip.

Totodată, Premierul Moldovei a subliniat că lansarea Serviciului 112 ne duce cu un pas mai aproape de Uniunea Europeană, unde deja funcţionează acest număr unic pentru apelurile de urgenţă.

„Integrarea europeană se face cu paşi, poate mici, dar siguri. Odată cu implementarea acestui sistem, vom oferi cetăţenilor noştri servicii exact ca în ţările europene, astfel încât aflaţi într-o situaţie de urgenţă, aceştia să se simtă aici, acasă, la fel de protejaţi ca în Europa”, a mai spus Filip.

Telegraph menționează că softul serviciului 112 va permite fiecărui serviciu (poliţie, ambulanţă, pompieri) să îşi vizualizeze foarte exact pe hartă toate echipajele.

guvernul filip, pdm plahotniuc, lansarea Serviciului 112 aduce Moldova mai aproape de Uniunea Europeană

loading...

Comments are closed.