Film documentar: Moldoveanul care ar putea fi nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace în 2019

Film documentar, Moldoveanul care ar putea fi nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, ion lazarenco tiron, sport moldova
 

Înotătorul Ion Lazarenco Tiron ar putea fi nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace 2019. Sportivul moldovean este unicul om din lume care a trecut înot, din prima încercare, 7 cele mai periculoase strâmtori de pe glob (North Channel, Cook Strait, Molokai Channel, English Channel, Catalina Channel, Tsugaru Strait, Strait of Gibraltar), scrie diez.md.

Ion Lazarenco Tiron a emigrat în Irlanda cu 20 de ani în urmă, iar de atunci se întoarce acasă pentru a face acte de binefacere și a ajuta familiile nevoiașe de la noi. Filmul documentar a fost realizat cu scopul de a-l prezenta și susține pe candidatul moldovean la Premiul Nobel pentru Pace.

Ion Lazarenco Tiron este:

1. Primul om în istoria omenirii ce a înotat cele 7 strâmtori de pe glob din prima încercare (North Channel, Cook Strait, Molokai Channel, English Channel, Catalina Channel, Tsugaru Strait, Strait of Gibraltar).

2. Înoată cu drapelul Republicii Moldova.

3. A adus ajutoare de la diaspora din Irlanda peste 90 tone, pentru familiile nevoiașe din Republica Moldova (echivalent a 4,5 TIR)

4. A înotat 238 km pe linie (265 km de facto) pe râul Nistru cu motto-ul – Nistru unește Moldova.

5. Cel mai bun înotător al Irlandei 2015.

6. Cel mai bun înotător al Irlandei 2016.

7. Cel mai bun înotător al Irlandei 2017 (plus încă 2 premii ale Federației de Înot din Irlanda)

8. A creat în localitatea natală – un stadion pentru sport pentru copii.

9. Este implicat în multe acțiuni de caritate, unde sunt ajutate persoane cu nevoie speciale.

10. Înoturile au mesaj de pace, pentru a trezi oamenii.

Vizionare plăcută!

Total
0
Shares
Total
0
Share