Alte știri

Filmul Joker e un succes mai mare decât ai crezut

Pinterest LinkedIn Tumblr

Filmul „Joker” care a stârnit nenumărate controverse dar și aprecieri a urcat pe locul întâi în box office-ul românesc de weekend. Câți români au văzut filmul „Joker” și cu ce încasări se laudă acesta la doar câteva zile de la lansare?

„Joker” a fost regizat de celebrul Todd Phillips a cărui viziune a atras nu mai puțin de 96,830 de spectatori în cinematografele din România. Cât despre încasările pe care filmul le-a generat în weekend, acestea se ridică la 2,110,334 de lei, potrivit cifrelor oferite News.ro de Cinemagia.

Dacă nu ai văzut încă filmul „Joker” și nu ești hotărât încă dacă să mergi sau nu la cinema ca să-l vezi, poate o mică descriere te va ajuta. Pe scurt, pelicula prezintă povestea lui Arthur Fleck, un bărbat singuratic, abuzat, cu probleme mentale, care, pe măsură ce societatea continuă să îl respingă, adoptă un personaj ale cărui acţiuni devin violente.

De ce a stârnit filmul „Joker” atâtea controverse

Mulți dintre cei care au văzut filmul care a fost lansat pe 3 octombrie, spun că acesta este mult prea violent și că ar trebui interzis. Și se pare că de aceeași părere sunt și mulți dintre criticii de peste ocean.

Cu toate acestea, lungmetrajul lui Todd Phillips a primit marele premiu al Festivalului de Film de la Veneția. În plus, interpretarea lui Joaquin Phoenix a fost unanim lăudată de critici.

Wall Street Journal scrie că „această peliculă este un generator non-stop de anxietate, un substitut jalnic pentru complexitatea dramatică. Dacă nu sufereai destul de anxietate în viața de zi cu zi, Joker ar putea fi biletul câștigător”.

New Yorker titrează despre Joker: „ceea ce ne oferă este mai puțin o prestație și mai mult suma trucurilor – și sunt unele chiar minunate, dar ele înfrumusețează un personaj care este de fapt o ramă goală și, după toate aparențele, este gol din fașă, din teama de a nu alunga publicul-țintă”.

Însă, în ciuda criticilor și a controverselor, filmul „Joker” a reușit să umple cinematografele în primul weekend de la lansarea sa pe piață și să aducă încasări colosale.

Sursa: Playtech.ro 

loading...

Comments are closed.