Filtrele Guvernului PAS pentru înlăturarea de la licitația cu strigare a nouă potențiali investitori la Aeroport

Nouă din zece companii, care ar putea participa la licitația cu strigare privind concesionarea spațiilor comerciale din aeroport, nu corespund condițiilor de calificare stabilite de Guvern. O arată o analiză făcută publică recent în presa de la Chișinău. Potrivit acesteia, singura care întrunește toate criteriile este „Lagardere Travel Retail”, care vrea să preia afacerea din aeroport printr-o firmă dubioasă, înregistrată recent și localizată într-un cămin din sectorul Buiucani. Autorii analizei au ajuns la concluzia că, de fapt, regulile concursului au fost formulate în baza parametrilor de afaceri ai firmei franceze.

Printre companiile analizate sunt agenți economici cu tradiții și potențial economic enorm, precum Gebr. Heinemann, fondată tocmai în 1879, Aer Rianta International, DFS Group Ltd și altele, cu mii de angajați, prezență în zeci de țări, însă toate fie nu au experiență de activitate în 10 aeroporturi din UE, fie în domeniul alimentației publice. Toate aceste aspecte arată că licitația „este o mostră clară a unei fraude flagrante, menită să asigure victoria certă a unei companii prestabilite – SRL „Lagardere Travel Retail””, se menționează în analiză.

Autorul dacă conducerea „Lagardere Travel Retail”, cunoaște cum vrea directorul filialei din România, Marius Vacalau, să împingă această firmă din Franța prin ușa din spate și dacă merită să sacrifice reputația companiei pentru o afacere obscură.

Total
0
Shares
Total
0
Share