Alte știri

Final de decembrie în Republica Moldova, cu cea mai înaltă temperatură din ultimii 50 de ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 31 decembrie, Republica Moldova înregistrează temperaturi de până la 13 grade Celsius. cauzate de mase de aer care vin dinspre Marea Mediterană, transmite Telegraph.md, cu referire la Jurnal.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Ghenadie Roșca, șeful Direcției prognoze meteo din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, a declarat pentru IPN că valori termice de până la 13 grade s-au atestat astăzi în sudul țării, iar acestea sunt cu 5-6 grade Celsius mai ridicate decât valorile normale pentru perioada respectivă.

La fel de cald a fost și în ultimele zile ale anului 2019, dar și la sfârșitul anului 1970.

La 1 ianuarie 2021, în Republica Moldova se vor înregistra valori termice de până la 10 grade Celsius. La 2 și 3 ianuarie, vom fi temperaturi de zero grade, iar până la 7 ianuarie valorile termice vor oscila între 0 și plus 6 grade Celsius. Precipitații sub formă de ploaie vor fi la 5 și 7 ianuarie, pe tot teritoriul Republicii Moldova, iar la 6 ianuarie va ploua izolat.

Ninsori vor cădea după 8 ianuarie, atunci când valorile termice ale aerului vor fi mai mici de zero grade, atât noaptea, cât și pe parcursul zilei.

Citește și: Individul care ar fi incendiat clădirea Procuraturii din Vulcănești a fost reținut, învinuit și arestat

loading...

Comments are closed.