Finanțatorul Platformei DA, Alexandru Machedon, critică ministrul Maiei Sandu pentru că a anulat tichetele de masă

Finanțatorul Platformei DA, Alexandru Machedon critică ministrul Maiei Sandu pentru că a anulat tichetele de masă, natalia gavrilita maia sandu, ministerul finantelor natalia gavrilita, alianta acum psrm, dodon maia sandu, andrei nastase alexandru machedon, 

Alexandru Machedon a venit cu o adresare către ministra Finanțelor din Guvernul Sandu. El o roagă pe Natalia Gavriliță să consulte mediul de afaceri despre impactul produs de tichete de masă în companiile locale, înainte de a lua decizia de a scoate aceste tichete.

“Astazi Moldova se confrunta cu o criza profunda de forta de munca, avem nevoie de mai multe programe Guvernamentale pentru a motiva atat tinerii absolventi care-s la inceput de drum, cat si pe cei mai buni si mai talentati specialisti sa ramana in tara.
Cereti echipei Min. Finantelor sa vina cu analize si propuneri mai bune pentru a stimula mediul economic, veniti cu minimizari sau scutiri de taxe si impozite pentru:
1. cei care-si incep o afacere noua, sau deja au o afacere mica
2. cei care investesc in IT, inovatii sau anumite sectoare strategice ale economiei
3. cei care vor veni din extern sa investeasca zeci de milioane de euro
4. cei care vor crea sute sau mii de locuri de munca noi
5. cei care contribuie la dezvoltarea societatii civile prin donatii de milioane ONG-urilor sau mass-media

Am impresia ca aceste tichete de masa sunt unica problema in Ministerul Finantelor si in RM…”, a scris Alexandru Machedon pe facebook.

Machedon a fost șefului stafului electoral al candidatului Platformei DA, Andrei Năstase, la alegerile locale anticipate pentru Primăria Chișinău în 2018. El este proprietarul cunoscutei companii StarNet și nepotul judecătoarei Tatiana Răducanu.

Amintim că legea tichelor de masă a fost propusă de fostul președinte al Parlamentului Andrian Candu și implementată de Guvernul Filip în 2017. Această lege a fost salutată atât de mediul de afaceri cât și de angajații companiilor private. În prezent, în jur de 50 de mii de moldoveni beneficiază de tichete de masă gratuite.

Total
0
Shares
Total
0
Share