Externe

Finlandezii au oprit curentul electric din prizele serverelor Yandex

Pinterest LinkedIn Tumblr

În municipalitatea finlandeză Mäntsälä, sursa de alimentare cu energie electrică a centrului de date deținut de Yandex a fost întreruptă. Furnizorul de energie și-a exprimat anterior disponibilitatea de a opri colaborarea cu gigantul tehnologic rus în cazul în care acesta intră sub sancțiuni. Acum contractul este în curs de reînnoire, iar generatoarele diesel sunt folosite pentru a alimenta instalația, scrie presa rusă.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit RBC, citând o sursă apropiată Yandex, întreruperea a avut loc luni, 25 aprilie. Acesta nu a spus motivele, dar a lămurit că acum instalația continuă să funcționeze, alimentată cu generatoare diesel, iar compania reînnoiește contractul cu operatorul energetic. Centrul de date în localitatea finlandeză Mäntsälä este folosit de Yandex atunci când lucrează cu companiile străine.
Potrivit videoclipului oficial, centrul de date a fost construit în 2014, este alimentat de două surse independente de 110 kV și un set de generatoare diesel. Căldura de la servere este folosită pentru a alimenta 1.000 de case din oraș și, pe măsură ce se adaugă mai multe blocuri, numărul ar trebui să crească.

loading...

Comments are closed.