Economic

FISC-ul s-a apucat de capul moldovenilor care vând mărfuri și primesc banii prin poștă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul Fiscal de Stat informează contribuabilii persoane fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător, dar vând mărfuri și primesc banii prin poștă, despre obligația de a depune Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit (Forma CET18). Termenul de depunere a Declarației pentru anul 2021 este 03 mai curent.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

La determinarea venitului impozabil, Serviciul Fiscal de Stat utilizează mai multe surse de informații, inclusiv surse indirecte. Astfel, furnizorii prezintă anual în adresa autorității fiscale informația privind activitățile sau tranzacțiile efectuate prin sisteme de trimiteri poștale către persoanele fizice.

În acest context, Serviciul Fiscal de Stat a examinat informația raportată de către prestatorii poștali referitor la persoanele fizice care, în perioada anilor 2020-2021, au primit mijloace bănești în numerar prin intermediul transferurilor poștale.

Astfel, au fost identificate 225 de persoane fizice care în perioada anului 2020 au beneficiat de transferuri de mijloace bănești (vânzări) în suma totală de 44,09 milioane lei, și 420 de persoane fizice care au beneficiat de transferuri de mijloace bănești (vânzări) în suma totală de 90,09 milioane lei în perioada anului 2021. Acești contribuabili au fost notificați prin scrisori despre măsurile de conformare voluntară, inclusiv despre necesitatea declarării veniturilor impozabile obținute în perioada anilor 2020 și 2021.

Pentru Telegraph.md, SFS a explicat că aceste măsuri se referă la persoanele fizice care vând mărfuri prin intermediul internetului sau alte instrumente, iar banii pentru colete sunt primiți prin serviciul poștal, ei desfășurând o activitate comercial-economică clandestină și neimpozitată conform legislației în vigoare.

Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă contribuabilii să respecte cerințele cadrului legal-normativ național și să se conformeze voluntar prevederilor legislației.

loading...

Comments are closed.