Economic

Fiscul verifică veniturile bloggerilor, vloggerilor și a influencerilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul fiscal de stat a început să verifice veniturile și cheltuielile bloggerilor, vloggerilor și ale influencerilor. Despre aceasta instituția anunță printr-un comunicat de presă.

„Sarcina de bază a Serviciului Fiscal de Stat constă în asigurarea administrării fiscale, prin crearea de condiții contribuabililor pentru conformare la respectarea legislației, aplicarea uniformă a politicii şi reglementărilor în domeniul fiscal. Astfel, autoritatea fiscală asigură monitorizarea permanentă a gradului de conformare a contribuabililor – persoane fizice la respectarea prevederilor legislației în vigoare și declararea deplină a obligațiilor fiscale.

În acest sens, este examinată informația disponibilă din surse terțe cu referire la veniturile/cheltuielile înregistrate de persoane fizice și identifică persoanele cu risc de ne(sub)declarare a veniturilor în proporții semnificative. Față de persoane fizice se aplică măsuri de conformare voluntară/forțată. În cadrul măsurilor de conformare voluntară, persoana fizică este informată despre datele disponibile Serviciului Fiscal de Stat, divergențele constatate, cu recomandarea de a declara integral veniturile obținute”, se arată în mesajul fiscului.

În 9 luni ale anului 2021, de către organul fiscal au fost efectuate 61 de verificări la persoane fizice, iar în rezultat, au fost calculate suplimentar la buget impozite, taxe, penalități și amenzi în sumă totală de peste 63 de milioane de lei. 28 de persoane au recunoscut că s-au eschivat de la plata impozitelor și au achitat taxe și penalități de aproape 9 milioane de lei.

loading...

Comments are closed.