Lifestyle

Fiul fostului lider sovietic Nikita Hruşciov a murit în SUA, la vârsta de 84 de ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serghei Hruşciov, fiul fostului lider sovietic Nikita Hruşciov şi profesor la Universitatea Brown din statul american Rhode Island, a încetat din viaţă vineri în SUA, la vârsta de 84 de ani, informează EFE, citat de Agerpres.ro

”Am luat legătura cu familia şi mi-au confirmat decesul”, a declarat pentru agenţia de presă rusă RIA Novosti Harry Powers, prieten al academicianului.

La rândul său, agenţia TASS o citează pe nepoata lui Serghei, Nina Hruşciova, care a confirmat moartea fiului fostului prim-secretar general al Comitetului Central al Partidului Comunist din URSS.

Serghei s-a născut în 1935 şi timp de mai mulţi ani s-a ocupat cu proiectarea rachetelor balistice şi de croazieră, iar ulterior a ocupat funcţii înalte în cadrul unor importante întreprinderi industriale sovietice. A fost decorat cu medalia Erou al Muncii Socialiste în 1963 şi cu Ordinul Lenin.

În 1991, Serghei Hruşciov a emigrat în SUA, unde a predat până recent în Rhode Island istoria Războiului Rece.

În 2017, Serghei a comentat decizia tatălui său din 1954, de a dărui Crimeea Republicii Socialiste Ucrainene, invocând raţiuni economice şi nicidecum politice. Fiul lui Hruşciov a mai spus cu acel prilej că, după cedarea Crimeii către Ucraina, peninsula de la Marea Neagră ”a început să renască”.

Citește și: Rusia a importat din SUA tulpini de coronavirus pentru a crea un vaccin

loading...

Comments are closed.