Alte știri

FLASH // Când ar putea ajunge moldovenii pe litoralul Bulgariei

Pinterest LinkedIn Tumblr

În timpul pandemiei de coronavirus, turismul și companiile de aviație au fost și sunt printre cele mai afectate domenii.  Cu toate acestea, coasta Bulgariei din Marea Neagră îi așteaptă deja pe turiștii moldoveni.

Ministerul Turismului Bulgariei a trimis Comisiei Europene o serie de propuneri privind deschiderea frontierelor pentru turiștii din „țările terțe”.

„Așteptăm decizia Comisiei Europene cu privire la călătoriile turiștilor nu din UE, ci din țări terțe, pentru că turiștii din țările precum Rusia, Turcia, Ucraina, Moldova, Belarus, Israel sunt importanți pentru noi,” a declarat ministrul Turismului, citat de cenzura.md.

Vizitele turiștilor vor fi reluate, cel mai probabil, în iulie – august. În primul rând, Bulgaria se bazează pe redeschiderea stațiunilor balneare.

Pe de altă parte, Ambasada noastră la Sofia a publicat astăzi un tabel cu informații oficiale: ”În tabelul alăturat puteți găsi informații privind condițiile de intrare și tranzitare a Republicii Bulgaria, precum și restricțiile interne anti-COVID impuse de autoritățile bulgare”.

Potrivit tabelului publicat, conform ordinului MS din Bulgaria, cu titlu temporar (1-15 iulie 2020), este interzisă intrarea cetățenilor străini pe teritoriul Bulgariei prin toate punctele de trecere a frontierei, destinate transportului aerian, naval, feroviar și rutier. Interdicția nu se aplică unor categorii de persoane, însă turiștii nu sunt în lista respectivă și nu pot ajunge pe litoralul bulgăresc.

loading...

Comments are closed.