Actualitate

FLASH // Cei șase învinuiți reținuți acum o lună în dosarul fraudei bancare au fost eliberați și plasați în arest la domiciliu

Pinterest LinkedIn Tumblr
Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, le-a schimbat măsurile preventive din arest – în arest la domiciliu pentru toți cei șase învinuiți, reținuți acum o lună în dosarul devalizării sistemului bancar din republică.
Astfel, la diferite etape, magistrații au respins demersurile procurorilor la aplicare sau prelungire cu încă 30 de zile a mandatelor de arest pe numele figuranților, admițând, astfel, recursurile avocaților, care au solicitat plasarea clienților lor în arest la domiciliu pentru o lună.
Este vorba despre ex-conducătorii celor trei bănci falimentate (Banca de Economii, Unibank și Banca Socială), dar și reprezentanți ai holdingului Șor, care recent au fost puși oficial sub învinuire pentru două capete de acuzare.
În concret, Procuratura Anticorupție și PCCOCS le-a înaintat celor șase învinuirea pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unei organizații criminale.

Urmărirea penală continuă, iar Procuratura va informa suplimentar despre măsurile întreprinse și rezultatele obținute pe acest caz.

loading...

Comments are closed.