Actual

FLASH // Dumitru Diacov riscă să rămână fără mandatul de deputat, iar o parte din avere i-ar putea fi confiscată

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința deputatului democrat Dumitru Diacov, în rezultatul unui control al averii și intereselor personale, care a fost efectuat pentru perioada 2014 – 2019, fiind extins și asupra soției parlamentarului.

În cadrul verificărilor efectuate și a documentelor obținute, inspectorul de integritate a constatat existența unei diferențe substanțiale, în mărime de peste 600 de mii de lei, între averea dobândită și veniturile obținute de către deputat și soția acestuia.

Deși, deputatul a beneficiat de dreptul de a-și expune punctul de vedere în cadrul procedurii de control, acesta și-a justificat doar o parte din averea deținută.

Ca urmare a celor constatate, ANI va transmite cauza în instanța de judecată pentru declanșarea procedurii de confiscare a acestei averi nejustificate.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, deputatul riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de parlamentar pentru o perioadă de 3 ani.

Totodată acesta va fi inclus și în Registrul interdicțiilor al ANI.

 

loading...

Comments are closed.