Actualitate

FLASH // Pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic, eliberată din arest și cercetată în stare de libertate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic, a fost eliberată vineri, 2 aprilie, din arest în izolator și va fi cercetată în stare de libertate. O decizie în acest sens a fost luată în baza unei Ordonanțe a procurorului de caz.

Solicitat de Ziarul de Gardă, procurorul responsabil de instrumentarea cazului, Vasile Plevan, a comunicat că nu a existat temei pentru a fi solicitată aplicarea altei măsuri preventive.

„A fost aplicată obligativitatea de a nu părăsi țara. A fost emisă o Ordonanță a procurorului de eliberarea din starea de reținere și respectiv aplicarea unei măsuri preventive, obligarea de a nu părăsi localitatea. Pentru a merge cu un demers de aplicare a arestului preventiv sau arest la domiciliu, trebuie să existe anumite riscuri cerute de lege pentru a fi întrunite, aceste riscuri în speța dumneaei nu au fost argumentate sau nu au existat și respectiv s-a luat decizia de a se aplica o măsură mai blândă, așa cum este aceasta”, ne-a comunicat procurorul de caz.

Pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic, a fost reținută luni, 30 martie, de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) pentru 72 de ore, fiind cercetată penal pentru fapte de corupție.

loading...

Comments are closed.