Politic

Flashmob în fața televiziunii naționale Moldova 1: „Fiți de partea poporului, spuneți adevărul!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Fiți de partea poporului, spuneți adevărul!”. Cu acest slogan s-a desfășurat astăzi un flashmob în fața televiziunii naționale Moldova 1. Participanții la acțiuni, un grup de membri ai „Mișcării Pentru Popor”, creată săptămâna trecută, i-au solicitat conducerii și angajaților postului de televiziune să se alăture poporului în aceste vremuri grele și să sprijine inițiativa de obligare a Guvernului să achite integral facturile pentru resursele energetice în lunile de iarnă.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Unul dintre membrii „Mișcării Pentru Popor”, Cristian Botnarenco, a declarat că protestul din fața postului „Moldova 1” are scopul de a determina conducerea acestei televiziuni să informeze cetățenii despre inițiativa de colectare a semnăturilor pentru obținerea din partea Guvernului a plății integrale a facturilor pentru resursele energetice. A doua solicitare a „Mișcării Pentru Popor” este către angajații onești ai postului TV, să subscrie acestei inițiative și să adere la mișcarea. „Demonstrați că sunteți onești, sunteți de partea poporului. Noi înțelegem că politica editorială a „Moldova 1” este influențată de guvernare și știrile sunt doar favorabile guvernării, dar sperăm că se vor găsi oameni onești, care vor susține această inițiativă”, a menționat Cristian Botnarenco.

Un alt reprezentant al mișcării, Tatiana Gori, a precizat că acțiunea nu are caracter politic și că presa trebuie să fie liberă, fără influențe din partea politicului. „Guvernarea și-a transformat televiziunea națională în televiziune de buzunar. Vrem să vedem dacă au mai rămas angajați la această televiziune, care sunt de partea poporului sărăcit, care nu poate să-și plătească facturile. Cerem ca Guvernul să achite integral facturile pentru energia termică, electrică și gaze naturale pentru cele trei luni de iarnă. Nu cred că angajații televiziunii naționale au salarii atât de mari, încât să le permită să plătească aceste facturi”, a spus Tatiana Gori.

La rândul său, membrul „Mișcării Pentru Popor”, Iuri Cuznețov, a subliniat că ”Mișcarea Pentru Popor” a inițiat colectarea semnăturilor din partea cetățenilor și că „Moldova 1” nu a reflectat acest eveniment. „Ni s-a spus, în ultimele luni, că primim bani de peste hotare, ca să compensăm facturile. De aceea, cerem să fie oferiți acești bani pentru popor. Or, până acum, poporul nu a simțit sprijin din partea guvernării. Cerem nu doar să sprijiniți inițiativa „Mișcării Pentru Popor”, ci și să difuzați știri despre ea. Să nu mințiți poporul despre viața bună din țară. Vom încerca să intrăm la „Moldova 1”, pentru a solicita semnături în sprijinul inițiativei”, a mai anunțat Iuri Cuznețov.

Participanții la flashmob au mai purtat pancarte cu mesaje „Nu mințiți poporul cu televizorul!”, ”Dacă „M1” nu vine la popor, poporul vine la „M1” și „Moldova 1 nu trebuie să fie televiziune PAS”.

loading...

Comments are closed.