Flashmob PAS la Primărie: „Iarna-i grea, omătu-i mare, ajutor nu dă primarul!”

Consilierii Fracțiunii PAS din Consiliul municipal Chișinău afirmă că primarul Ion Ceban refuză să susțină majorarea compensației la facturile pentru încălzire – de la 40% la 60%. Luni dimineață, aleșii locali au organizat un flashmob, la care au scandat: „Iarna-i grea, omătu-i mare, ajutor nu dă primarul!”, dar și „Populismul primarului nu încălzește pe timp de iarnă!”, transmite IPN.

Ruslan Cojuhari, consilier PAS, a declarat că, acum o săptămână, Fracțiunea PAS a venit cu o inițiativă prin care a propus majorarea până la 60% a compensației. Propunerea vine în contextul în care au crescut tarifele la gazele naturale și energia termică. Guvernul a alocat ajutor în valoare de 1,7 miliarde de lei pentru a susține populația, dar și autoritățile publice locale ar trebui să vină cu sprijin. După o săptămână de la lansarea propunerii, primarul capitalei nu a susținut-o.

„Mai mult ca atât, această inițiativă a avut-o și domnul primar în campania electorală față de cetățenii acestui oraș. Or, dacă promitem ceva, haideți să ne ținem de aceste promisiuni. De acea, am solicitat să majorăm această compensație de la 40% la 60%”, a a mai spus Ruslan Cojuhari.

Fracțiunea PAS din CMC susține că a identificat banii necesari pentru majorare, existând cel puțin 136 de milioane de lei nevalorificați anul curent. Aleșii locali au mai spus că vor insista ca proiectul lor de decizie să fie inclus pe ordinea de zi a ședinței CMC.

Primarul nu a comentat acuzațiile consilierilor PAS, dar are anunțată pentru astăzi o conferință de presă.

Total
0
Shares
Total
0
Share