Economic

FMI apreciază înalt aportul lui Sergiu Cioclea la progresele atinse de Banca Națională a Moldovei, în ultimii 3 ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fondul Monetar Internațional (FMI) anunță că apreciază înalt aportul guvernatorului Sergiu Cioclea la progresele atinse de Banca Națională a Moldovei, conform unui comunicat remis de misiunea FMI în Republica Moldova.

”Apreciem înalt aportul domnului Cioclea în calitate de conducător al Băncii Naționale a Moldovei la progresele atinse și îi mulțumim pentru colaborarea excelentă pe parcursul ultimilor trei ani. Vom continua relația strânsă și constructivă cu Banca Națională a Moldovei și vom colabora cu noul guvernator în cadrul dialogului cu autoritățile moldovenești pe marginea programului economic și interacțiunii Fondului Monetar Internațional cu autoritățile din țările-membre”, se arată în comunicat.
 
Guvernatorul Sergiu Cioclea și-a prezentat ieri demisia din „considerente personale” și din „motive de ordin privat” pe care guvernatorul nu le-a specificat, dar a spus că în ultimii ani întreaga viață privată și-a consacrat-o funcției ocupate.
 
Ieșirea din criză, punerea bazelor unui sistem bancar nou, transparentizarea acționariatului și restabilirea relațiilor de bună cooperare cu partenerii străini ai Republicii Moldova au fost obiectivele principale ale BNM în ultimii ani. „Aceste obiective au fost și ale mele personale atunci când am decis să concurez la funcția de guvernator al Băncii Naționale. Și acest lucru ne-a reușit”, a afirmat Cioclea. În ultimi trei ani, sistemul bancar a devenit „mai puternic, mai transparent și mai solid”, potrivit acestuia.
progrese in economie, cresterea economiei, sistem bancar moldova, misiune fmi moldova, opinia fmi moldova, reforme fiscale, reforme in economie, guvern filip reforme
loading...

Comments are closed.