FMI va acorda Republicii Moldova 160 de milioane de dolari sub formă de împrumut pentru a combate schimbările climatice și a reforma sectorul energetic

Fondul Monetar Internațional va acorda Republicii Moldova asistență financiară prin intermediul mecanismului de finanțare pentru reziliență și durabilitate. Parlamentul a adoptat un proiect de lege privind atragerea împrumutului de stat extern din partea FMI.

Este vorba de suma de 129,375 milioane de drepturi speciale de tragere, echivalentul a circa 160 milioane de dolari. Banii vor fi utilizați pentru finanțarea necesităților bugetului de stat. Împrumutul va fi acordat țării noastre pentru o perioadă de 20 de ani. Pentru recepționarea respectivei asistențe financiare, Republica Moldova urmează să implementeze 12 măsuri de reformă în scopul diminuării efectelor produse de schimbările climatice.

Programul mecanismului de finanțare pentru reziliență și durabilitate va sprijini eforturile Republicii Moldova de a spori rezistența la șocurile climatice, de a implementa reforme în sectorul energetic și de a asigura mobilizarea unei finanțări durabile.

Total
0
Shares
Total
0
Share