Politic

Fondator al Platformei DA despre „reforma” Maiei Sandu: Înlocuirea unui procuror cu altul nu înseamnă a reforma justiția

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul ministru al Justiției în Guvernul Sandu și fondator al Platformei DA, Stanislav Pavlovschi, a declarat că „înlocuirea unui procuror cu altul nu are nicio legătură cu reforma justiției”. Mai mult, Pavlovschi crede că „este greșit să se înceapă reforma legală cu o încălcare gravă a Constituției”.

„Înlocuirea unui procuror cu altul nu are nicio legătură cu reforma justiției! Mai mult decât atât, aceasta înseamnă profanarea completă a acestei reforme! Reforma înseamnă, în primul rând, schimbări structurale profunde în sistemul judiciar pentru ca funcționarea sa să fie direcționată în folosul societății. Și baza acestui tip de schimbare structurală este consensul public și înțelegerea necesității unor astfel de schimbări. Aceasta este o întreagă filozofie care necesită cunoștințe profunde și experiență. Să nu mai vorbim de diplomație și tact! Iar ceea ce urmărim noi acum nu poate fi numită altfel decât politica incompetenței și a iresponsabilității. Nu este corect să începem acest proces cu o încălcare gravă a Constituției. Nici din punct de vedere politic, nici legal, nici moral! ”, a scris Pavlovschi pe pagina sa de facebook.

Fostul coleg al lui Andrei Năstase se întreabă dacă mai este valabil jurământul pe care Prim-ministrul, cât și miniștrii, l-au depus și în care au jurat să respecte Constituția.

loading...

Comments are closed.