Externe

Forţele iraniene au atacat Israelul!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Forţele iraniene aflate în Siria au lansat miercuri seară aproximativ 20 de rachete spre poziţii militare israeliene din zona Platoului Golan, au anunţat autorităţile de la Tel Aviv, precizând că unele proiectile au fost interceptate de apărarea antiaeriană.

Autorităţile au anunţat că până în acest moment nu s-au semnalat victime ori pagube materiale semnificative. Autorităţile israeliene au atribuit atacul Forţei Quds a Gardienilor Revoluţiei iraniene. Atacul cu rachete a vizat o zonă din Israel aflată în apropierea frontierei cu Siria.

„Au fost lansate aproximativ 20 de proiectile, iar câteva au fost interceptate”, a anunţat colonelul Jonathan Conricus, purtătorul de cuvânt al forţelor armate israeliene. „Apreciem că pagubele cauzate poziţiilor israeliene sunt limitate”, a precizat oficialul.

Forţele israeliene au ripostat, a adăugat Conricus, refuzând să ofere mai multe detalii.

Telegraph amintește că recent Trump a anunțat retragerea SUA din acordul nuclear cu Iranul, ceea ce este văzut ca un pericol la securitatea mondială de către liderii politicieni europeni, dar pozitiv de oficialii de la Tel Aviv.

loading...

Comments are closed.