Fost polițist de frontieră, documentat pentru trafic ilicit de mărfuri

La valorificarea unor informații operative, angajații Poliției de Frontieră au depistat un locuitor al satului Palanca care practica activități de trafic ilicit de mărfuri cu încălcarea regulilor vamale. Ba mai mult că acesta este fost polițist de frontieră, iar în cadrul documentării s-a constatat că îi era facilitată trecerea frontierei de actuali angajați ai IGPF.

Măsurile de cercetare a persoanei au fost inițiate acum o lună, în baza existenței unor probe concludente despre ilegalitățile comise.

Astfel, în data de 28 septembrie a.c., ofițerii de investigație din cadrul Direcției regionale EST au acționat în regiunea de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-2. Ca rezultat, la intrarea în satul Palanca, raionul Ștefan Vodă, au oprit în trafic un mijloc de transport de model Volkswagen, cu numere de înmatriculare moldovenești. Șoferul a fost legitimat un cetățean moldovean în vârstă de 38 de ani, fiind cunoscut ca fost angajat al Poliției de Frontieră. Totodată, în calitate de pasager era un actual polițist de frontieră, din spusele căruia se afla în concediu de odihnă. În timpul verificării autovehiculului au fost depistate cinci metri cubi de scândură și două cutii cu cuie, pentru care nu s-au putut prezenta niciun document.

Din informațiile deținute și analiza imaginilor din punctul de trecere Palanca, pe unde persoana a introdus marfa, se observă că angajatul Poliției de Frontieră de la linie nu-și onorează misiunile, încălcând intenționat procedurile de control al trecerii frontierei.

Pe faptul dat, mijlocul de transport și mărfurile au fost depozitate pe teritoriul Sectorului până la elucidarea circumstanțelor și luarea unei decizii în acest sens. Totodată, au fost dispuse cercetări interne pe numele angajaților Poliției de Frontieră care au înlesnit trecerea frontierei de stat.

Total
0
Shares
Total
0
Share