Politică

Fost președinte al CC: M-a bucurat faptul că Președintele înțelege foarte bine rolul și scopul statului – Republica Moldova la etapa actuală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul președinte al Curții Constituționale, Victor Pușcaș, constată că președintele țării, Igor Dodon, înțelege foarte bine rolul și scopul statului – Republica Moldova la etapa actuală. Într-o postare pe Facebook, Pușcaș a menționat că politica echilibrată, promovată de șeful statului a fost numită de unii cercetători ,,podul de aur est-vest”.

“În acest context, ne amintim de Grigore Ureche, cronicar, care, la timpul său, constatând specificul geopolitic al Moldovei istorice menționa că: Moldova ,,fiind în calea tuturor răutăților” trebuia să supraviețuiască, fiind statuată geografic la intersecția a trei imperii, a trei mari religii și a trei curente ideologice. Avâd conducători înțelepți, Moldova istorică, pe parcursul secolelor, realizând cu succes misiunea statului: apărarea „drumului moldovenesc” – punte de legătură între Nordul și Sudul Europei, între Nordul Europei și Orientul Apropiat, apărarea Creștinității, fiind numită ,,poarta Creștinității” și altele, – în condiții foarte grele și-a păstrat suveranitatea și independența. În astfel de condiții se dezvoltă în prezent și Moldova de Răsărit – Republica Moldova, recunoscută de peste 180 de state ale lumii”, a scris fostul judecător constituțional.

Victor Pușcaș consideră că această idee ar trebui să fie una națională, a tuturor forțelor politice din Republica Moldova.

Sursa: Politics.MD

loading...

Comments are closed.