Editoriale

Fost producător la JurnalTV o atacă pe Natalia Morari, acuzând-o că ar fi avocata lui Andrei Năstase la TV8

Pinterest LinkedIn Tumblr

Într-un editorial pe Facebook,Ștefan Rău, fostul producător al postului de televiziune Jurnal TV, s-a referit la o emisiune a Nataliei Morari unde a fost invitat candidatul la funcția de primar general al capitalei, Ion Ceban. Ștefan Rău a menționat că subiectivitatea Nataliei Morari față de Andrei Năstase se vede de la o poștă și este sigur că această moderatoare îl va cruța foarte mult pe candidatul Platformei DA. În opinia lui Rău, cu siguranță că nu vom auzi întrebări despre legăturile lui Năstase cu interlopii Țopa și alte lucruri binecunoscute de publicul larg vor rămâne fără atenția Nataliei Morari.

Mai jos vă prezentăm editorialul în întregime:

Norocul meu, am urmărit ieri o emisiune în care Ivan Ceban care a fost invitat să discute despre candidatura sa la Primărie. Dacă în primele zece minute Morari a fost avocata lui Năstase, după asta, am simțit că Ceban o drege la toate capitolele. Ori moderatoarea a avut o zi cu ghinion și n-a știut ce întrebări incomode să-i pună și nici nu-i ieșeau la momentul potrivit imaginile video pe care le dorea, ori am asistat la duelul în care un om mai inteligent s-a impus. Dar, poate că am asistat la un scenariu în care…”armele unei „moderatoare libere” n-au funcționat contra lui Ceban”.

Impresia mea e că în afară de primul sfert de oră, Ceban a învârtit-o pe Morari, în acord cu scena… „nevinovataya ia”. Chiar dacă operatorii, în conformitate cu realitatea, au furnizat prim-planuri și gros-uri din care să deducem sau reconfirmăm, a câta oara, oligofrenia lui Ceban, o emisiune stranie… 

Ciudat pentru unii, dar astăzi, am impresia, Morari nu-l va întreba pe Năstase ce căuta ruda, lui Paveliu în „cantora” lui Plahotniuc, cea care a preluat frecvența TVR-ului. Că doar nu se apucă prietena lui Baghirov să descurce combinația Plahotniuc-Țopa, atâta timp cât Moscova e fericita.

Dar oare din același motiv, moderatoarea n-o să-i prezinte și n-o să-l întrebe pe Năstase ce e cu înregistrarea convorbirii telefonice în care îi zice lu Slusari că Maia e a lui Plahotniuc și o să le organizeze ei Jihad la americani…(cine dă o căutare pe Google o găsește). Că doar n-o să zică că e o fabricație de-a lui Plahotniuc atâta timp cât Slusari a recunoscut convorbirea….

Nici nu cred că Natalia Polandia îl întreabă pe Năstase, cu intervenție telefonică, de ce a alungat unioniștii din PMAN, intervenție telefonică cu un reprezentant vizat al asociațiilor unioniste.

Totuși moderatoarea o sa-l întrebe cum de un acuzator al lui Victor Țopa a ajuns avocat, fin și apărător al acestuia? Și cum au pus ei la cale preluarea Air Moldova…prin vânzarea unui pachet de acțiuni de la Victor Țopa către Victor Topa…

Chiar o să urmăresc astăzi să văd cât de liberă este presa care se declară liberă și cât de onest își face moderatoarea meseria, nu doar a adresa întrebarea formală ci și a insista pe răspuns. Nu știu de ce am impresia că ea va fi cam „nepriceputa”, ca și azi, și va face valuri dar nu va pune întrebări concrete. Asta pentru ca oricum….Moscova câștiga.

Păcat de cei care nu-si dau seama că și sub umbrela pro-europeana se pot face jocurile Moscovei.

De exemplu, jurnaliștii români. Năstase ,cel care voia sa pună batista pe țambalul integrării europene și a alungat unioniștii din PMAN, a ajuns să fie ridicat în slăvi la un post românesc. Presa care ni-l prezenta odinioară pe Roșca drept mare unionist…

Nu contează atât de mult că e un post romanesc, pentru că anterior și clanul Țopilor a plătit jurnaliști din România, ca să facă materiale la comanda, cazul lui Silviu Mănăstire, sau să se dea cu părerea cum este cazul “expertului” Armand Goșu. Ca să nu zic nimic în plus despre Socor, care a fost “verbuit” de Valera Cabernet și pe care dacă-l suni la miez de noapte și zici că ești de la JTV, iți raportează ca recrutul exact locația lui și la ce număr poate fi sunat.

Păcat ca Grigore Cartianu, pe care îl urmăresc de multă vreme și pentru care am un respect deosebit, a căzut în postură de “idiot util”. El a părut singurul jurnalist care crede sincer că Năstase e pro-european, în condițiile în care s-a văzut clar că ceilalți își jucau rolurile.Și când mă gândesc că jurnalistul Cartianu este un expert în ale metodelor de manipulare ale KGB-ului… Este unul din cei care a săpat în adâncurile „Revoluției române” pentru a scoate la iveală urmele sovietice… Inclusiv datorită lui se cunoaște filiera transcendenței comuniste în România: PCR-CPUN-FSN- PDSR-PSD….

Cartianu știe bine ca serviciile secrete rusești au lucrat la „revoluție” și la instalarea forțelor politice care au plasat pe urma „sub marca democrației” oameni pe filieră…

Din păcate jurnalistul român nu cunoaște că și în Republica Moldova există filiera PCUS-Lucinski- Filat- Țopa- Năstase. Dacă el ar ști că patronii lui Năstase sunt complici la acțiunile serviciilor rusești, desigur nu l-ar lăuda. Dar, de unde sa știe Cartianu ca Năstase, care le vorbea jurnaliștilor români că TVR-ul a fost furat de Plahotniuc, a fost complice. Omul din anturajul lui Năstase, Răzvan Paveliu era cel care reprezenta compania care a furat frecvența TVR-ului. Atunci Năstașii-Țopii-Pahotniucii erau o gașca sub aripa lui Voronin, și au mai regizat și alte scheme…

Dar, cel mai grav…. jurnaliști cu statut au fost aduși în fața camerei, unii în neștiință de cauză, pentru a participa la lustruirea imaginii unui populist care se prezinta pro-roman, pro-european sau centrist, în funcție de context. Și apropo dragi jurnaliști de peste Prut, daca l-ați fi întrebat pe Năstase ce părere are despre NATO sau despre Unirea cu România.
Ehe… ce surprize ați fi avut.

Autor: Ștefan Rău

loading...

Comments are closed.