Politică

Fost viceprim-ministru: Refuzul blocului ACUM de a merge la consultații demonstrează lipsa de maturitate a liderilor acestuia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul viceprim-ministru și ministru al Economiei și Reformelor, Alexandru Muravschi a numit blocul ACUM un cocktail din lozinci bolșevice și infantilism.

Astfel a caracterizat fostul ministru decizia lui Andrei Năstase și a Maiei Sandu de a refuza să participe la consultările pe tema creării unei majorități parlamentare. Conform acestuia, singura explicație a acestui comportament este dorința blocului ACUM de a nu-și dezamăgi electoratul. Dar, în opinia politicianului, această decizie este una greșită, care arată lipsă de maturitate a liderilor, dacă e să vorbim despre dezvoltarea mediului politic și formării unei clase politice mature.

„Ei trebuie să evolueze. Iar unul din principiile evoluției politice este de a-ți cunoaște adversarul, de a interacționa cu el. Nu ne aflăm în stare de război, așa că, învățați să vorbiți. Iar noi, cetățenii, trebuie să îi impunem să facă asta. Dacă doriți să aveți susținerea noastră, v-o oferim, dar arătați că puteți rezolva probleme împreună.„, spune Muravschii într-un interviu pentru Sputnik Moldova.

Fostul viceprim-ministru a menționat că politica la fel este o meserie, care necesită o mare responsabilitate. Greșelile pot avea urmări serioase, care urmează să fie suferite de mii de oameni, poate chiar generații întregi. „Înțelegem că nu avem o tradiție istorică, la noi, politicienii se conduc după unele lozinci bolșevice. „Cine a fost nimic, va deveni totul” a spus Muravschi.

Conform acestuia, la putere doresc să ajungă un grup de oameni fără nici o experiență. „Vă vom susține, dar dacă vom vedea că sunteți încăpățânați și urmați interese proprii, vom renunța, nu avem nevoie de așa politicieni”.

loading...

Comments are closed.