Alte știri

Fosta echipă PLDM, tot mai prezentă în Președinția Maiei Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Maia Sandu continuă să-și completeze echipa sa prezidențială cu noi consilieri în diferite domenii, mulți dintre ei reprezentând vechea echipă a Partidului Liberal Democrat, transmite Telegraph.md

Cel mai recent, Maia Sandu a semnat decretul de numire a Anei Revenco în funcția de Consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

Ana Revenco este fondatoarea și președintele Asociației „La Strada”, ex-directoarea Centrului pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane și verișoara lui Dorin Recean, fostul ministru al MAI în Guvernele conduse de PLDM (24 iulie 2012 – 30 mai 2013) și Viceministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor al Republicii Moldova (29 ianuarie 2010 – 24 iulie 2012).

Echipa actuală a Maiei Sandu este completată și de alți ex-PLDM-iști, cum ar fi:

  1. Andrei Spânu, secretarul Aparatului Prezidențial și ex-președinte al organizației de tineret a PLDM.
  2. Veaceslav Negruță, consiler prezidențial în domeniul economic și ex-ministrul al Finanțelor în guvernul PLDM.
  3. Liliana Nicolaescu-Onofrei, consilier prezidențial în dimeniul Educației și ex-ministru al Educației în guvernul PLDM
  4. Angela Brașoveanu, consilier prezidențial în domeniul culturii și membru fondator al PLDM

Astfel, membrii Aparatului Prezidențial actual reprezintă în mare parte echipa guvernamentală al lui Vlad Filat, membri și activiști ai PLDM și foștii colegi ai Maiei Sandu din timpul propriului său mandat de ministru al guvernului PLDM.

Amintim că și Vlad Filat s-a expus pe acest subiect, menționând că Maia Sandu ar fi proiectul său și că partidul PAS, lider al cărui a fost până nu demult, Sandu ar fi format din oamenii din PLDM.

De fapt așa și este, Maia Sandu e proiectul meu, iar PAS e format din oameni de la PLDM” a spus în cadrul unei emesiuni, liderul liberal-democrat.

Totodată, Filat chiar a avertizat-o pe Maia Sandu că-i va lua înapoi echipa PAS: „Și vreau să vă spun că dacă asta nu se va întrerupe, atunci și eu mă voi porni și voi comunica cu primarii PAS, care în proporție de 80% sunt ori foști primari PLDM, ori foști PLDM-iști și îi voi invita și eu să revină înapoi acasă.”

Citește și: ULTIMA ORĂ // Maia Sandu și-a numit Consilierul în domeniul apărării și securității naționale, secretar al CSS

loading...

Comments are closed.