Alte știri

Fosta soţie a fondatorului Amazon a donat aproape 1,7 miliarde de dolari

Pinterest LinkedIn Tumblr

MacKenzie Scott, fosta soţie a antreprenorului Jeff Bezos, fondatorul grupului Amazon, devenită miliardară în urma divorţului, a anunţat marţi că a donat aproape 1,7 miliarde de dolari în scopuri caritabile, relatează AFP şi dpa, citate de Agerpres.ro

Ea a anunţat, de asemenea, că şi-a schimbat numele de familie în Scott după divorţul de Jeff Bezos, care a fost finalizat în iulie anul trecut.

În urma divorţului, MacKenzie Scott a anunţat că păstrează 25% din acţiunile pe care cuplul le deţinea în grupul Amazon, averea ei fiind estimată la câteva miliarde de dolari.

„În mintea mea nu există niciun dubiu că averea personală a oricui este un produs al unui efort colectiv şi al structurilor sociale care reprezintă oportunităţi pentru unii oameni şi obstacole pentru numeroşi alţii”, a scris MacKenzie Scott într-o postare pe blogul său.

„Viaţa nu va înceta niciodată să găsească noi modalităţi de a expune inegalităţile sistemelor noastre”, a adăugat cea care s-a angajat după divorţ să doneze jumătate din averea sa ca parte a iniţiativei filantropice Giving Pledge, lansată de Warren Buffett şi Bill Gates.

De atunci, MacKenzie Scott a afirmat că a făcut donaţii către peste 100 de organizaţii. „Am adus o contribuţie fiecăreia dintre ele şi le-am invitat să cheltuiască banii în modul în care ele cred că este mai bine pentru a-şi susţine cauza”, a scris ea.

Fosta soţie a lui Jeff Bezos a listat 116 organizaţii cărora le-a donat diverse sume de bani şi care acţionează pentru a susţine cauze precum egalitatea rasială, drepturile minorităţilor sexuale, egalitatea de gen, sănătatea publică şi schimbările climatice.

Citește și: Fondatorul Amazon și-a sporit averea cu 13 miliarde de dolari doar într-o singură zi

loading...

Comments are closed.