Foștii deputați PRO Moldova spun că Andrian Candu este un lider slab, care este preocupat numai de nevoile sale

Foștii deputați PRO Moldova spun că Andrian Candu este un lider slab, care este preocupat numai de nevoile sale. Mai mult, aceștia susțin că au plecat din partid pentru că au fost trădați.

Poziția acestora a fost transmisă prin intermediul unui comunicat de presă:

”Domnul Andrian Candu a luat azi poziția de pastor în Parlament și a citit o „lecție” de moralitate, despre pretinse trădări, despre „principii” și „valori”. Un cântec cunoscut. „Lecția” a fost destinată deputaților din Platforma „Pentru Moldova”, care au făcut parte anterior din grupul „Pro Moldova”. Ca de obicei, dl Candu a spus numai ceea ce îi convine, linșându-i public pe foștii săi colegi, votul cărora acum nu-i convine.

Lăsăm la o parte lecția de moralitate „marca Candu” și îi amintim fostului președinte al Parlamentului că, potrivit Constituției, deputatul votează liber și independent. El nu se supune unui partid anume, ci doar poporului a cărui opțiune o exprimă.

Ce ține de trădări, stimate dle Candu. O precizare importantă – nu noi am trădat partidul, ci partidul pe noi. Dl Candu cunoaște foarte bine motivele care ne-au determinat să plecăm din „Pro Moldova”. De această dată vom evita să comentăm frustrările dlui Andrian Candu. Nu ne provocați, dle Candu să facem publice motivele care au stat la baza deciziilor noastre de a părăsi „Pro Moldova”. Din PD, știți bine, noi am plecat cu toții din cauza unui lider slab, care este preocupat numai de nevoile sale.

Cât despre susținerea unor proiecte de legi și amendamente votate azi în Parlament, alături de colegii din PSRM, îl liniștim pe dl Candu – nu a fost trădat nici un principiu și nu există nici o coaliție. Nici măcar informală. Votăm numai legile promise cetățenilor, acele legi care le aduc beneficii oamenilor țării. Atmosfera de azi din Parlament, care doar parlamentarism nu poate fi numit – haosul și scandalul provocat de unii colegii-deputați – a demonstrat apucăturile nesănătoase ale unei părți a corpului de parlamentari. Dacă noi am comis abateri de la proceduri, atunci să ne judece Curtea Constituțională. Nu Dvs. sunteți cel care trebuie să ne judece votul, ci Înalta Curte!”, au transmis foștii deputați PRO Moldova, care acum fac parte din Platforma parlamentară ”Pentru Moldova”.

Total
0
Shares
Total
0
Share